Trainingen voor onderwijspersoneel

Pittige reacties, mailtjes in het weekend en een gebrek aan ontzag. Of je merkt steeds dat je met sommige ouders tegenover elkaar- in plaats van naast elkaar komt te staan: hoe ga je daar als onderwijspersoneel mee om?

Herkenbaar?

Wanneer je dit soort uitspraken in de personeelskamer hoort geven leraren/ondersteuners een duidelijk signaal af. Ze ervaren spanning doordat de communicatie met ouders niet lekker loopt. En dit doet het leerplezier en de begeleiding van de leerlingen geen goed.

Dat kan anders.

Onze trainingen over oudercontact

Speciaal voor onderwijspersoneel ontwikkelden wij, Yvette en Willem-Jan de trainingen "Oudercontact, van tegen naar samen" en "Oudercontact, wanneer het over grenzen gaat". Deze trainingen zijn los van elkaar te boeken, maar kunnen ook prima na elkaar worden geboekt doordat we onze trainingen altijd aanpassen aan elke situatie (maatwerk). In beide trainingen leer je door te doen, te ervaren en te oefenen.

Inhoud van de trainingen:

Oudercontact,
van tegen naar samen

In deze training staan we stil bij gesprekken met ouders waarbij er een tegenstelling in belangen lijkt te bestaan. Dit soort gesprekken verzanden nogal eens in een elkaar overtuigen van het eigen gelijk of belang óf in het zoveel begrip hebben voor de kant van de ander dat je je eigen punt kwijtraakt of laat ondersneeuwen. In deze training leggen we uit hoe dit werkt en wat je eraan kunt doen hierin verandering aan te brengen. Doordat we het direct praktisch oefenen maak je het je eigen en kun je het gaan toepassen in de praktijk.

Oudercontact,
wanneer het over grenzen gaat

Deze training gaat over het omgaan met grensoverschrijdend gedrag of zelfs agressie in oudercontacten. Het gaat over wat grensoverschrijdend gedrag met jou als professional en als mens doet, hoe je hiermee om kunt gaan met respect voor jezelf en de ander. En het gaat over zorgen voor jezelf en de ander in het contact. Zodat oudercontact een positieve ervaring is voor alle partijen, er wederzijds begrip ontstaat en je gewoon (weer) lol kunt hebben in dit stuk van je werk.

Wat levert beter oudercontact nog meer op?

Na onze trainingen lopen oudercontacten weer soepel. Effectievere communicatie tussen school ouders en leerlingen levert echter nog meer voordelen op.

Ja, dat wil ik

Wat weten wij er nou van?

Wij zijn Yvette Onnekink en Willem-Jan Slaats, beide trainer én gecertificeerd trainingsacteur. Mensen leren omgaan met lastig of grensoverschrijdend gedrag is ons vak. Yvette verdiende haar sporen als acteur en dramatherapeut, en Willem-Jan was zelf ooit docent en schoolleider. We maken makkelijk contact met deelnemers en hebben snel door waar ze mee zitten. Van daaruit gebeuren er mooie dingen.

Lees meer over Yvette Lees meer over Willem-Jan

Zij gingen je voor

“Vandaag hadden een aantal van onze collega's een pilot van de training m.b.t contact met ouders, gesprekstechnieken en oudercommunicatie. Speciaal verzorgd door Willem-Jan Slaats en zijn collega Yvette Onnekink. Lovende kritieken uit ons team! Nogmaals dank!

Dat gaat vast een waardevolle invulling worden in ons NPO programma voor team professionalisering en ouderbetrokkenheid.”

Anja Rodenburg
Directeur KBS De Hoeven - Beuningen

KBS de Hoeven

Jouw investering

Oudercontact,
van tegen naar samen

Inhoud: communicatie met ouders, stelling nemen, actief luisteren, elkaar beter begrijpen, lastige gesprekken voeren, verbinding

Duur: 1 dagdeel

Kosten: €1000

Oudercontact,
wanneer het over grenzen gaat

Inhoud: omgaan met grensoverschrijdend en/of (verbaal) agressief gedrag in oudercontacten, kalmeren, grenzen voelen en grenzen stellen

Duur: 1 dag of twee losse dagdelen

Kosten: €1500/dag of €1000/dagdeel

Maximaal aantal deelnemers: 10 personen per groep

Heb je specifieke leerdoelen? Vertel het ons en we passen ons lesprogramma op maat aan.
Je hoeft als onderwijsinstelling bij ons geen BTW te betalen, want we zijn CRKBO geregistreerd.

Klaar voor beter oudercontact?

Ja, ik wil meer weten