Over Willem-Jan Slaats

Als opleider meer uit je communicatietraining halen? Een trainingsacteur laat deelnemers in een veilige omgeving beleven waar ze het moeilijk mee hebben. Ervaren welk effect het heeft als ze dingen anders doen dan ze altijd deden. En ervaren is leren. Laat ik nou zo’n trainingsacteur zijn en ook nog eens ruime onderwijservaring hebben.

Ik help jouw deelnemers of leerlingen graag vooruitkomen. Dat lukt me met geloofwaardig, ingeleefd, naturel en gevarieerd spel. Ik maak gemakkelijk contact met deelnemers en heb snel door waar ze mee zitten. Confronterende gesprekken aangaan en adequate feedback geven doe ik natuurlijk altijd met geduld en respect. Want je kwetsbaar opstellen in zo’n training is hartstikke spannend. Daarnaast ben ik toegankelijk en enthousiast. En je kan ook wel met mij lachen. Dus, wat denk je ervan?

Laten we een scène schoppen

Mijn eigen script

Acteur wilde ik altijd al worden. Maar in de jaren ’80 had je daarmee geen garantie op een glansrijke carrière. Daarom ging ik voor de klas staan, want goed lesgeven is ook een podiumkunst. Ik kon de leerlingen wat leren én ik had publiek.

Op m’n 16e gaf ik al bijles aan kinderen op de havo. Later speelde ik diverse rollen in het onderwijs: van biologie-docent tot afdelingsleider en adjunct-directeur. Nog steeds zit ik in de Raad van Toezicht van een middelbare school (bekijk mijn cv).

In mijn vrije tijd stond ik op de planken, onder meer tijdens voorlichtende voorstellingen voor de gezondheidszorg. Er is voor mij dus altijd een verbinding geweest tussen onderwijs en theater. Als trainingsacteur komen die werelden bij elkaar. Nu ben ik helemaal in m’n element!

Ik ben gediplomeerd WWLA-trainingsacteur en lid van de Nederlandse Vereniging van Trainingsacteurs (NVvT). Ik acteer voor diverse opdrachtgevers in het onderwijs, de gezondheidszorg, politie, justitie en in het bedrijfsleven (management en retail).

Wat ik nog meer doe behalve trainingsacteren? Radio maken! Voor Ede FM presenteer ik wekelijks het radioprogramma De Belevenis. En zit ik niet daar dan vind je me buiten, in het zwembad of gewoon thuis met mijn gezin in Nijmegen.

Wat weet ík er nou van?

Als gecertificeerd trainingsacteur met een onderwijsachtergrond weet ik snel welke aanpak het beste bij jouw training past. Enkele voorbeelden van mijn specialismen:

Daarom trainingsacteur Willem-Jan Slaats

Zij gingen je voor

“We hebben gisteren een enerverende en energieke trainingsdag beleefd, mede dankzij de inzet van de bevlogen acteur Willem-Jan Slaats. Hij heeft ons geholpen de puntjes op de i te zetten en samen met ons te werken aan onze persoonlijke leerdoelen.”

Ellen Krook
Manager Kindercentra Puck&Co

Puck&Co

“Ik heb samen met Willem-Jan onze studenten van de Hogeschool Rotterdam enkele lessen gesprekstechnieken mogen geven. Willem-Jan speelde moeiteloos diverse personages en voelde feilloos aan waar studenten moeite hadden met de vaardigheden. Hij schakelt snel, communiceert prettig en geeft bovendien ook nog eens feedback als je daarom vraagt. We hebben veel geleerd en ook vooral genoten van leuke sessies!”

Wenneke Bombeld
Docent Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam

“Willem-Jan is een hele aardige, professionele en kundige acteur. Hij weet eigenlijk met een half woord een hele rol, zeer natuurgetrouw, neer te zetten. Moeiteloos herhaald hij scene na scene onder dezelfde voorwaarden. Daarnaast is het fijn dat hij ook serieus meedenkt gaande het opname proces. Kortom zoekt u een serieuze, kwalitatief goede en in de omgang fijne acteur? Laat dan Willem-Jan uw keuze zijn! Bij Nulla Metus / Boa-examen.nl kiezen wij graag voor Willem-Jan!”

Richard N. de Wit
Eigenaar Nulla Metus en Boa-examen.nl

boa-examen.nl nulla-metus

“De kwaliteit die je krijgt is goed, heel professioneel. De samenwerking gaat heel natuurlijk en we weten al vrij snel wat we aan elkaar hebben. Het maakt niet uit welke rol wij vragen, alles wat ik gevraagd heb is mogelijk en wordt uitstekend neergezet en daarnaast wordt ingespeeld op de persoonlijke behoefte en uitdagingen. Ook wordt, daar waar nodig en ruimte is, iedereen van juiste feedback voorzien. Een mooi mens en een genot om mee samen te werken.”

Richard Grashof
Trainer Mentale Kracht

politieacademie

“Ik wil hier aangeven dat ik als trainer o.a. werkzaam voor het o.i. van justitie een aantal trainingen heb gegeven samen met Willem-Jan. Ik kan volmondig zeggen dat ik kwaliteit heb gekregen van hem. Samenwerkend heel goed, flexibel inleven en gedrag vertalen in een rol die heel dicht bij de praktijk van de deelnemers staat. In zijn feedback is Willem-Jan scherp positief en opbouwend aanwezig. Het is zeer prettig werken met hem. Gericht op resultaat en tegelijkertijd ruimte voor ontspannen en met vertrouwen werken. Goeie en prettige vent in het contact. Trainen vind ik al een "feest" met Willem-Jan als acteur nog meer.”

Ad Peij
Eigenaar Circulair training&advies

circulair

“Wij hebben Willem Jan benaderd voor een training van mentoren. Ik vond Willem Jan goed voorbereid en in de juiste mate aanwezig. Hij wist een veilige sfeer neer te zetten waardoor we veel konden leren over onze communicatie en de rollen binnen het team. Een serieus goede training waarin ook gelachen werd.
Na afloop vond ieder teamlid het een training die de moeite waard was, en hebben we Willem-Jan gevraagd om een vervolg. Dat zegt genoeg!”

Mariken Mallon
Docent Nederlands, Havo Notre Dame des Anges

Havo Notre Dame

“Fijn met Willem-Jan gewerkt in een online omgeving! Geoefend met Roos van Leary en interventieniveaus. Deelnemers waren enthousiast en blij met het spel en feedback. Extra bijzonder was de opmerking van deelnemers dat de online omgeving de oefenintensiteit verhoogde en extra veilig en prettig voelde door de vorm van het directe oogcontact”

Annemarie Couwenberg
Klant van Willem-Jan

AnneeCo

“Willem-Jan is een trainingsacteur waarmee het prettig werken is: coöperatief, vlot en hij is zich zeer bewust van wat hij inzet in zijn spel. Met een scherpe helicopterview stuurt hij het rollenspel naar een relevante leersituatie. Hij is empathisch en in staat specifieke feedback te geven.”

Linda Voortman
Docent HBO, trainer, ontwikkelaar

Hogeschool rotterdam

“Willem-Jan is een kundig trainingsacteur die veel verschillende type rollen goed kan invullen. Hij kan snel schakelen en bijsturen. Tijdens de assessments weet hij goed om op verschillende niveaus aan te sluiten. Naast goed spel en goede feedback is hij ook iemand die plezierig is om mee samen te werken. Ik kan samenwerken met Willem-Jan zeker aanbevelen.”

Jasper van den Brink
Coach en hogeschooldocent

Hogeschool utrecht

“Ik heb nauw mogen samenwerken met Willem-Jan en dat is prima bevallen. Krijgt zeker een vervolg! Willem-Jan is plezierig in de omgang, denkt graag mee en kan goed luisteren, dat hoor je terug in latere gesprekken die je met hem voert. Door toedoen van Willem-Jan weten wij voor studenten een optimaal leerklimaat te creëren. Ik beveel Willem-Jan van harte aan.”

Daniël Ketelaar
Algemeen juridisch docent

politieacademie

“Ik heb Willem-Jan Slaats inmiddels meerdere keren mogen ontvangen in mijn lessen. Als trainingsacteur creëert Willem-Jan verschillende soorten realistische situaties, waardoor mijn studenten zo beroepsauthentiek mogelijk kunnen trainen. Van hulpbehoevende burger tot psychiatrisch patiënt; Willem-Jan zet een geloofwaardige rol neer. Willem-Jan vormt een welkome aanvulling op mijn lessen.”

Ramon Sterk
Algemeen juridisch docent

politieacademie

Mij inhuren als trainingsacteur?

Neem contact op